Hody Bouzov 2016

25.09.2016 22:37

V neděli 25. září se na náměstí obce Bouzov slavila hodová mše svatá za živé a zemřelé občany Bouzova a Střemeníčka. Při této slavnosti jsme také poděkovali za úrodu, díky níž právě takové hody slavit můžeme. Slavnost byla hojně navštívena místními občany a mimo jiné se jí zúčastnili i paní senátorka RNDr. Jitka Seitlová (KDU-ČSL), kandidát na hejtmana Olomouckého kraje Ivo Slavotínek (KDU-ČSL), S. Marková ze Státního hradu Bouzov, Ivan Luger ředitel Církevního gymnázia Německého řádu v Olomouci a další.

 

Po mši svaté připravili pro účastníky slavnosti místní farníci šálek výborné kávy a  několik druhů koláčků. Přítomní občané tak strávili v družném hovoru několik příjemných chvil. To už se však blížila dvanáctá hodina a shromáždění se začalo pomalu rozcházet do svých domovů k slavnostnímu obědu.

 

Upřímné Pán Bůh zaplať všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na hladkém průběhu oslavy. Zvláštní poděkování také patří místnímu hasičskému sboru, který několik hodin po slavnosti musel vyrazit k dopravní nehodě ve vedlejší obci!

 

Fotogalerie...